Routes

Op zaterdagavond 17 februari 2024 is het zover: dan gaan we genieten van de 3e editie van de Zandvoort Light Walk. De routes van 10, 14 en 18 km en de Family Walk van 6 km lopen door het centrum van Zandvoort, over de boulevard, het strand en het circuit.

Route-informatie

Route Family Walk - 6 km
De 6 km-wandelaars starten vanaf de Kleine Krocht in het gezellige centrum van Zandvoort. Via de Kerkstraat loopt de route naar het strand, waar Strandpaviljoen Thalassa de eerste verzorgingspost is. Hier kom je ook langs de reddingboot van KNRM Zandvoort, ons goede doel. Het uitdagende strand wordt ingeruild voor een stukje over de boulevard voordat de lusjes over het Circuit Zandvoort gemaakt gaan worden. Op het circuit staat de tweede verzorgingspost voor de Family Walk-deelnemers. De mooie lichtkunstwerken langs het parcours geven iedereen een boost voor het laatste stuk door Zandvoort. De finish van de Family Walk vindt plaats op het Gasthuisplein.
Route 10 km
De wandelaars van de 10 km starten vanaf de Kleine Krocht. De eerste kilometers slingeren door de gezellige badplaats voordat NIUS Beach House, de eerste verzorgingspost, wordt bezocht. Vanaf hier gaat de route over het strand in de richting van Strandpaviljoen Thalassa, de tweede verzorgingspost waar de deelnemers even bij kunnen tanken. Vanaf hier is het parcours gelijk aan die van de andere afstanden. Na een stukje boulevard kan iedereen in de hoogste versnelling over het Circuit Zandvoort. De laatste gezellige kilometers brengen de wandelaars naar de finish op de Kleine Krocht.
Route 14 km
Ook de deelnemers aan de 14 km starten vanaf de Kleine Krocht. De eerste kilometers slingeren door de gezellige badplaats voordat NIUS Beach House, de eerste verzorgingspost, wordt bezocht. Over de boulevard gaan de wandelaars in zuidelijke richting de duinen in om na 5,5 km het strand op te gaan. Hier is Strandpaviljoen Thalassa de tweede verzorgingspost waar de deelnemers even bij kunnen tanken. Vanaf hier is het parcours van de 14 km gelijk aan die van de 6 en 18 km. Na een stukje boulevard kan iedereen in de hoogste versnelling over het Circuit Zandvoort. De laatste gezellige kilometers brengen de wandelaars naar de finish op de Kleine Krocht.
Route 18 km
De deelnemers aan de langste afstand van de Zandvoort Light Walk maken een extra lus over de Burgemeester Nawijnlaan en de Zandvoortselaan. Op de Zandvoortselaan, aan de rand van de duinen, komen de 18 km-wandelaars de eerste verzorgingspost tegen. Na bijgetankt te hebben zetten de deelnemers koers richting NIUS Beach House, de tweede verzorgingspost. Vanaf hier komen de 18 km-wandelaars samen met de deelnemers van de 14 km. Via de duinen zetten de wandelaars koers over het strand, richting de verzorgingspost bij Strandpaviljoen Thalassa. Na een stukje boulevard worden er unieke stappen gezet over het Circuit Zandvoort. De laatste gezellige kilometers brengen de wandelaars naar de finish op de Kleine Krocht. Op naar het finishfeest!
Nieuwe afstand
Extra speciaal bij de 3e editie is de toevoeging van de 10 km. Voor iedereen die de Family Walk van 6 km net te kort vindt en de 14 km net te lang, is dit een ideale afstand!
Start en finish
Alle deelnemers starten op de Kleine Krocht in het gezellige dorpscentrum. De 10, 14 en 18 km-wandelaars finishen ook op deze plek. De Family Walk-deelnemers finishen iets eerder, bij het Gasthuisplein.
Verzorgingsposten
Onderweg kom je verschillende stempel- en verzorgingsposten waar je naast een stempel ook iets lekkers krijgt. Zo kun je bijtanken voor het vervolg van je Zandvoort Light Walk-avontuur!