Nieuwe routes in 2023

Op zaterdagavond 18 februari 2023 is het eindelijk zover: dan gaan we genieten van de 2e editie van de Zandvoort Light Walk. De routes van 18 km, 14 km en de Family Walk van 6 km lopen door het centrum van Zandvoort, over de boulevard, over het strand en het circuit.
Nieuwe routes in 2023
We vieren de 2e editie met nieuwe routes. We wandelen met de klok mee en voor alle afstanden is CM.com Circuit Zandvoort de laatste verzorgingspost.
Start en finish
Alle deelnemers starten op de Kleine Krocht in het gezellige dorpscentrum. De 14 en 18 km-wandelaars finishen ook op deze plek. De Family Walk-deelnemers finishen iets eerder, bij het Gasthuisplein.
Verzorgingsposten
Onderweg kom je verschillende stempel- en verzorgingsposten waar je naast een stempel ook iets lekkers krijgt. Zo kun je bijtanken voor het vervolg van je Zandvoort Light Walk-avontuur!

Route Family Walk (6 km)

De 6 km-wandelaars starten vanaf de Kleine Krocht in het gezellige centrum van Zandvoort. Via de Kerkstraat loopt de route naar het strand, waar Thalassa de eerste verzorgingspost is. Hier kom je ook langs de reddingboot van KNRM Zandvoort, ons goede doel. Het uitdagende strand wordt ingeruild voor een stukje over de boulevard voordat de lusjes over het CM.com Circuit Zandvoort gemaakt gaan worden. Op het circuit staat de tweede verzorgingspost voor de Family Walk-deelnemers. De mooie lichtkunstwerken langs het parcours geven iedereen een boost voor het laatste stuk door Zandvoort. De finish van de Family Walk vindt plaats op het Gasthuisplein.

Route 14 km

Ook de deelnemers aan de 14 km starten vanaf de Kleine Krocht. De eerste kilometers slingeren door de gezellige badplaats voordat NIUS Beach House, de eerste verzorgingspost, wordt bezocht. Over de boulevard gaan de wandelaars in zuidelijke richting de duinen in om na 5,5 km het strand op te gaan. Hier is Thalassa de tweede verzorgingspost waar de deelnemers even bij kunnen tanken. Vanaf hier is het parcours van de 14 km gelijk aan die van de 6 en 18 km. Na een stukje boulevard kan iedereen in de hoogste versnelling over het CM.com Circuit Zandvoort. De laatste gezellige kilometers brengen de wandelaars naar de finish op de Kleine Krocht.

Route 18 km

De deelnemers aan de langste afstand van de Zandvoort Light Walk maken een extra lus over de Burgemeester Nawijnlaan en de Zandvoortselaan. Op de Zandvoortselaan, aan de rand van de duinen, komen de 18 km-wandelaars de eerste verzorgingspost tegen. Na bijgetankt te hebben zetten de deelnemers koers richting NIUS Beach House, de tweede verzorgingspost. Vanaf hier komen de 18 km-wandelaars samen met de deelnemers van de 14 km. Via de duinen zetten de wandelaars koers over het strand, richting de verzorgingspost bij Thalassa. Na een stukje boulevard worden er unieke stappen gezet over het CM.com Circuit Zandvoort. De laatste gezellige kilometers brengen de wandelaars naar de finish op de Kleine Krocht. Op naar het finishfeest!