6.500 wandelaars stralen tijdens 2e editie Zandvoort Light Walk

Volop enthousiasme bij deelnemers en bewoners bij spectaculaire avondwandeltocht

Zaterdagavond 18 februari stond Zandvoort na 3 jaar wachten eindelijk in het teken van de 2e editie van de Zandvoort Light Walk. Deze belevingsvolle avondwandeltocht bracht de 6.500 deelnemers via 3 routes langs tal van lichtkunstwerken en verrassende lichtacts. Op het finishfeest een cheque met het mooie bedrag van € 2.496,50 uitgereikt aan KNRM Zandvoort, het goede doel van het evenement.

Zoals vaak waaide het wel aan de kust, maar de weergoden waren de wandelaars, vrijwilligers en alle andere betrokkenen goed gezind. De 6.500 deelnemers kwamen van heinde en verre om vanuit het dorpscentrum te starten aan hun wandelbeleving langs een zee aan lichtjes. De 14 km-route was met 3.300 deelnemers veruit het populairst, 1.700 deelnemers wandelden de langste route van 18 km en met 1.500 wandelaars waren de 3 startgroepen van de populaire Family Walk van 6 km uitverkocht.

Lichtkunstwerken bewonderen
De wandelaars keken tijdens de Zandvoort Light Walk hun ogen uit. Er viel onderweg volop te genieten voor jong en oud(er). Alles kwam voorbij: van raceauto’s en nagebootste race-effecten op het circuit tot creaties van dieren en van vuurspuwers tot lichtgevende Disneyfiguren.
Tientallen kunstenaars presenteerden hun lichtgevende werken langs de routes. Samen creëerden zij voor één avond een openluchtmuseum in Zandvoort waar de duizenden, eveneens veelal met lichtaccessoires uitgedoste deelnemers, vol bewondering doorheen wandelden.

Deelnemers en bewoners doen volop mee
Naast alle lichtkunstwerken die langs de routes te bewonderen waren, mochten ook de kleurrijke outfits en lichtgevende versieringen van de enthousiaste wandelaars er zeker zijn. Ook veel bewoners van Zandvoort hadden na een oproep hun huizen en tuinen versierd. Samen met alle deelnemers maakten zij er in de badplaats een gezellig feestje van.\

Mooi bedrag voor KNRM Zandvoort
Een van de vele highlights die de wandelaars zaterdagavond tegenkwamen, was de versierde reddingboot van KNRM Zandvoort. De boot stond schitterend verlicht op het strand tentoongesteld en werd vaak op de foto gezet door wandelaars.

De reddingboot stond daar niet zomaar: KNRM Zandvoort is als goede doel verbonden aan de Zandvoort Light Walk. De deelnemers konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen aan het lokale KNRM-station. De KNRM helpt en redt mensen op en aan het water in spoedeisende en niet-spoedeisende gevallen en voor zo’n goed doel zetten veel wandelaars zich graag in! Dick Butter, secretaris van Le Champion, mocht op het finishfeest een cheque met het mooie bedrag van € 2.496,50 overhandigen aan Paul Olieslagers van KNRM Zandvoort. De KNRM gaat dit bedrag investeren in nieuwe materialen zodat zij hun werkzaamheden voort kunnen zetten.

Meer wandelen
De 3e editie van de Zandvoort Light Walk vindt plaats op zaterdag 17 februari 2024. De inschrijving voor dit lichtjesspektakel opent begin oktober via www.zandvoortlightwalk.nl.

Wil je de komende tijd al meer wandelevenementen van Le Champion beleven? Op zaterdag 25 maart wandelen we bij daglicht door Zandvoort en omgeving tijdens de 30 van Zandvoort en over twee maanden, op zaterdag 13 mei, ontdekken we het nabijgelegen Haarlem tijdens de KiKa Haarlem City Walk. Alle wandelevenementen vind je op www.lechampion.nl/wandelen.
19-02-2023